Liceul Tehnologic Goga Ionescu Titu are ca obiectiv fundamental educarea, instruirea, formarea spirituală, multiculturală şi transmiterea valorilor şi modelelor europene întregii comunității educaționale (profesori, elevi, părinți). Dorim să venim în întâmpinarea nevoilor fiecăruia de a fi competent, de a deţine şi utiliza informaţia, dar și deschis spre schimbare, spre înţelegere şi respectarea valorilor socio-culturale ale unei societăţi democratice. Şcoala dispune de un colectiv de cadre didactice şi elevi cu deschidere pentru colaborare cu colective din alte ţări, pentru participare la proiecte de reformă educaţională. Calitatea educației este dată de o transformare inovatoare, căutându-se în permanență o diversificare a funcțiilor școlii în scopul dezvoltării acesteia ca centru de resurse pentru elevi și părinți, dar și pentru ceilalți membri ai comunității.
Obiectiv 1:
Realizarea țintelor strategice ce vizează dezvoltarea dimensiunii europene a școlii, cuprinse în documentele manageriale ale școlii
Obiectiv 2:
Stimularea şi motivarea cadrelor didactice şi a elevilor pentru implicarea în proiecte international
Obiectiv 3:
Diseminarea proiectelor și activităților desfășurate, în scopul creșterii interesului privind implicarea în acest gen de activități, proiecte, programe
Obiectiv 4:
Valorizarea proiectelor și activităților desfășurate, în scopul creșterii efectului multiplicator și a valorii adăugate la nivel institutional , intr-un orizont de timp 5 ani.
AN a decis să acorde o finanțare, în conformitate cu termenii și condițiile stabilite în Condițiile Speciale, în Condițiile Generale și în celelalte Anexe ale Contractului, pentru derularea Proiectului cu nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH000054948 în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării
Proiectul se va derula pe o perioadă de 15 luni, între 01/06/2022 și 31/08/2023. Finanțarea va fi în sumă maximă de 66,600.00 EURO.
Cod proiect: 2022-1-RO- 01- KA121-SCH-00005494
In perioada 27.03.2023- 31.03.2023 a avut loc primul flux al mobilitatilor de invatare de scurta durata pentru elevii liceului nostru in Salonic, Grecia.
Au participat 14 elevi insotiti de 2 cadre didactice la liceul - 32 Geniko Lykeio Thessalonikis. Acordul de invatare incheiat intre cele doua licee a avut urmatoarele activitati:
- Prezentarea școlilor participante, a regiunilor și țărilor din care fac parte
- Prezentarea sistemelor educaționale din România și Grecia
- Vizite culturale
- Activitati sportive
- Participarea elevilor la ore conform vârstei
- Prezentarea propriilor obiceiuri, traditii, mancaruri de catre ambele scoli. Obiectivele activităților de
învățare la care au participat elevii au fost: dezvoltarea abilităților de comunicare și inter-relaționare pentru elevi, îmbunătățirea competențelor lingvistice, dezvoltarea competențelor de comunicare socială între adolescenți și persoane adulte, promovarea cunoașterii patrimoniului și diversității europene.
Urmatorul flux al mobilitatilor elevilor se va desfasura in perioada 29.05.2024- 02.06.2023 in Istanbul, Turcia.
Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit
Cod proiect: 2022-1-RO- 01- KA121-SCH-00005494
In perioada 29.05.2023- 02.06.2023 a avut loc al doilea flux al mobilitatilor de invatare de scurta durata pentru elevii liceului nostru in Istanbul , Turcia.
Au participat 20 elevi insotiti de 3 cadre didactice la liceul - Abdulkadir Aksu Anatolian High School . Acordul de invatare incheiat intre cele doua licee a avut urmatoarele activitati:
- Prezentarea școlilor participante, a regiunilor și țărilor din care fac parte
- Prezentarea sistemelor educaționale din România și Turcia
- Vizite culturale
- Activitati sportive
- Participarea elevilor la ore conform vârstei
- Prezentarea propriilor obiceiuri, traditii, mancaruri de catre ambele scoli.
Obiectivele activităților de învățare la care au participat elevii au fost: dezvoltarea abilităților de comunicare și inter-relaționare pentru elevi, îmbunătățirea competențelor lingvistice, dezvoltarea competențelor de comunicare socială între adolescenți și persoane adulte, promovarea cunoașterii patrimoniului și diversității europene.
Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit
Descriere
Vor fi organizate stagii de practică, la calificarile din domeniul ”turism-alimentație”:
14 elevi clasa a XI-a liceu calififcarile Tehnician in gastronomie sii Organizator Banqueting,nivel 4,
14 elevi de invatamant profesional clasa a XI a , nivel 3 calificarile Cofetar-patiser și Bucatar vor atinge rezultatele învățării prevăzute de standardele de pregatire practica în cadrul celor 2 resturante și o cofetărie/patiserie din Granada,Spania. Stagiile de practica se organizeaza in lunile iunie-iulie 2023
Organizatiile de primire le-am ales plecand de la nevoile de formare ale elevilor nostri. Aceste sunt unități de alimentație publică din orasul Granada,Spania. Domeniul de activitate-unități de alimentație publică,echipele de profesionisti si experienta in furnizarea tutoratului in cadrul proiectelor de plasamet Erasmus+,fac din cele 3 organizatii de primire,selectate deja din etapa de elaborare a aplicatiei,cele mai bune alegeri in ceea ce priveste atingerea rezultatelor preconizate ale invatarii de catre cei 28 participanti la proiect.Cele 3 organizatii de primire sunt:
Restaurante Casa Braulio este este o afacere de familie situate în centrul Granadei.Tipul de bucătărie este bucătăria mediteraneană. În bucătăria acestuia elevii noștri pot învăța în mod direct, să prelucreze materiile prime,să realizeze antreuri,salate,preparare din legume,carene ,pește dar si produse de patiserie și cofetărie.
KITCHEN & DRINKS este un restaurant si bar tapas care oferă o mare varietate de preparate și băuturi. Meniul acorda o atentie deosebita felurilor de mancare care tin de traditia spaniolă, putandu-se constata prezenta invariabila a pestelui si a fructelor de mare, precum si a numeroase produse traditionale. Restaurantul are o echipa de bucatari cu experiența,precum si ospatari initiati in potrivirea vinurilor cu felurile de mancare.
CAFETERÍA LA RIFFEÑA -este o cofetarie/patiserie cu preparate si deserturi ,atât spaniole cât și marocane. Experienta cofetarilor si patiserilor si calitatea produselor oferite reprezinta garanția unei pregatiri practice la standarde inalte pentru participantii la proiect.
Obiectivele proiectului
O1.Îmbunătățirea nivelului de competențe generale și tehnice prevăzute de SPP ,la un înalt nivel de calitate în formarea inițială pentru 28 elevi,prin stagii de practica în companii europene.
O2. Îmbunătățirea competențelor personale,a competențelor cheie,pentru cresterea gradului de incluziune,competitivitate și motivare raport cu propria formare pentru 28 elevi-80% din medii vulnerabile
O3. Dezvoltarea unui parteneriat transnațional,între scoală și 3 companii europene care să contribuie la sporirea atractivității,calității educației și formării si a dimensiunii europene a școlii.
Procedura operationala si calendar selectie